Tasarım çalışmaları sonlandı (şimdilik)

25 Haziran 2006 Pazar

Evet, yeni halimiz budur. Fena bunaldım kodların arasında. Gerçi hâlâ bazı istediğim şeyleri oturtabilmiş değilim. İleride yavaş yavaş bir kaç grafiksel değişim getirebiliriz. Tabii komple daha uygun bir şablon bulursam onu uyarlamayacak da değilim. Dün gece Internet'i şöyle bir taradım, template sitelerine baktım ama çok da tatmin olamadım aslında. Kanımca mevcut en iyisi buydu.

Tasarım bu kez daha koyu renklerden oluşuyor. Bu seçimin önceki haline göre okumada daha fazla zorluk çıkartacağı kesin. Fakat umuyorum çok büyük bir sorun olmayacaktır. Aslında arkaplan rengini daha açık tonlara değiştirmeyi düşündüm, fakat bunu yapınca koyu renkli hazır grafiklerle sorun çıkartacaktı. Onların hepsini değiştirmeyi şimdilik göze alamadığım için böyle bıraktım. Beğenmezseniz de gelin bas bas bağırın.

Sağ sütuna görebileceğiniz üzere iki yeni bölüm daha ekledim.

Ayrıca diğer işlerde çok hızlı ve sağlam olan Opera'da bu bloga yazılan yazıları düzenleme konusunda bir sorun var. Compose kısmını kullanarak iki güzellik yapalım diyorsun, insanı çileden çıkartan hatalar vermeye başlıyor.

14 yorum var:

Yahuda dedi ki...

Şu anda bakıyorum da, hoş oluyor. Önceki de güzeldi, bu da güzel. Ellerine sağlık.

Silvalinionisis dedi ki...

Arka plan siyah olmasında ne olursa olsun. Çağlayanın blogunda gözlerimi bozucam zaten (ki zaten bozuk.. neyse)

Bir Garip Vampir dedi ki...

Arkaplan siyah sayılmaz değil mi? Daha çok koyu bir mavi tonu.

Aslı "TILSIM" Palabıyık dedi ki...

Benim blog o kadar kötü mü ya?? Gözleriniz bayram etsin diye hiçbir masraftan kaçınmadık :p

Silvalinionisis dedi ki...

Aslı/Yok içeriğe lafım yok ama siyahın üstüne değişik renk tonları kullanılınca acayip geliyo bana. Zamanla alışırım tabi de..

Vampir/ yok bu arkaplan süper. Gayet sade olmuş hem, en güzeli. Ben kendi templateimi elden geçirmeyi planlıyorum aslında, çok gereksiz şey var tepelerde falan..

Aslı "TILSIM" Palabıyık dedi ki...

Ana sayfada taze diş izleri yazan yer, comments sayfasında bayat diş izleri diye geçiyor. Tuhaf...

Bu arada, güzel oldu yeni tasarım. Şafak sonu gibi, günbatımı ardındaki karanlığı andırıyor.

Bir Garip Vampir dedi ki...

Evet, gözlem çok iyi orada bir tuhaflık var. O ifade yorum sayfasında görülüyormuş demek ki. Bu da bizim çevirideki amacımızı yaralıyor. Değiştirelim hemen, derken değişti.

Aslı "TILSIM" Palabıyık dedi ki...

Eh, az değilsin Vampir. Blog linkleri için başvuru yeri hımm? :)

Bir Garip Vampir dedi ki...

Aslında ben "az"ımdır deyip kötü kötü geyiklere bulaşası geliyor insanın, ama işin doğrusu senin blog diğer bloglara ulaşmada önemli bir işlev görüyor. Eh naçizane bunu görüyor ve takdir ediyoruz.

Silvalinionisis dedi ki...

Ben yine bir eleştiriyle gelmek istiyorum (evet çok konuştum ve daha da konuşursam ısıracaksın diye korkuyorum)..

Şimdi blogun geri kalanı süper ama o sağ framedaki fontlar okunmamakta. yada 1280x1024 çözünürlükte çok ufak kalıp okunmamaktalar diyeyim. Şahsi kazmalığımdır, mümkündür ama belirteyim dedim.

Bir Garip Vampir dedi ki...

1280X1024 te pek okunmuyor olabilir. Ben laptopta geniş ekranda 1280X800 de tasarladığım için okuyabiliyorum. Monotype Corsiva kullanıyor orada. Bu yazı tipi çok büyüdüğünde hoş gözükmüyor bana sorarsan. Çok kişinin hâlâ daha alt çözünürlükler kullandığı düşünülürse bu hal gayet uygun duruyor olmalı. Şimdi benim normal 17" monitörde çözünürlüğü 1280X1024'e yükselttim ve bu durumda özellikle sağ alttaki kısım hiç fena gözükmüyor, üstteki kırmızı bölüm biraz ufalıyor ama orası idare etmeli(Bir kod sorunu var orada, alttaki ile aynı senkronda değil yazı tipinin büyümesi derken orayı da düzelttim, biraz daha büyüdü.) Eğer monitörün 17" ise ve bu çözünürlüğü kullanıyorsan zaten beni şaşırttın demektir. Yok 19" monitörün varsa çok daha iyi gözüküyor olması lazım.

Silvalinionisis dedi ki...

ss alıp yollayım gör diyecem ama fazla anlamsız olucak sanırım. 17'' monitör kullanıyorum evet. Aslında çok da okunmaz değiller, okunmaz olan kısım o "about me" bölümü. arkaplanla o yazının rengi ve tipi birleşince zor seçiliyor yazılanlar. Ama dediğim gibi ölümcül önem taşıyan bir sorun değil bi.

Bir Garip Vampir dedi ki...

17" monitörde nasıl bu çözünürlüğe tahammül ediyorsun. Bence en uygunu ara bir çözünürlük olan 1152x864'tür. Hem çok çok iyi bir monitörün yoksa tazeleme oranı 60'a kadar düşüyordur ki benim Samsung Syncmaster 793 MB'de düşüyor. Bu göz için sağlıklı bir tazeleme oranı değil.

Silvalinionisis dedi ki...

syncmaster 753 kullanıyorum bende ama refresh ratete hiç bir azalma yok. oyunlar dahil buna. alışkanlık meselesi belki de.. ara çözünürlükler çok rahatsız ediyo beni.1280x960a bile dayanamıyorum öyle diyeyim. ya 1024x768 yada 1280x1024 kullanıyorum.

Neyse senin konuyu daha fazla baltalamayayım hiç :P